Eseménynaptár

Október 2019
V H K Sz Cs P Sz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Az emberi tevékenység hatása a környezetre - pályázat

Pályázat 9-11. osztályos diákok számára


Eucalyptus ökológiai szakkör célja a környezetvédelem népszerűsítése. A kör tagjai természettudományos ismereteiket tudományos kutatómunkával kamatoztatják. Szép eredményekkel szerepelnek dolgozataikkal tudományos diák-konferenciákon (TUDEK, TUDOK a Kutató Diákok Országos Szövetségének szervezésében; Regionális Környezetvédelmi Konferencia, Kolozsvár; Környezetvédelmi kutatási projektek konferenciája, Torda; Teleki Virág-pályázat, Szováta; Természet Világa-diákpályázat).

 

Ezen téren szeretnénk megerősíteni és fejleszteni a szakkör tevékenységét. E célból a természettudomány munkacsoport tanárai, illetve a társadalomtudomány munkacsoport tanárai az Oktatásért Közalapítvány támogatásával pályázatot hirdetnek a diákok körében.

 

A pályázat témája:

Az emberi tevékenység hatása a környezetre

A pályázatok leadási határideje: 2011. február 28.

A dolgozatok elbírálásának határideje és eredményhirdetés: 2011. március 1.

 

A diákok egy, saját megfigyeléseket, méréseket, saját következtetéseket tartalmazó 2-3 oldalas dolgozatot kell leadjanak. A dolgozatnak tartalmaznia kell, hogy hogyan folytatnátok kutatási témátokat. A dolgozatnak egy vagy két szerzője lehet!

A sikeres pályázó diákok részt vesznek a pályázati forrásból támogatott a természettudomány és társadalomtudomány tehetséggondozó program keretében működő tehetséggondozó műhely tudományos kutató munkáiban. Az így elkészülő dolgozatok Apáczai-napok keretében kerülnek bemutatásra, amikor a legsikeresebb dolgozatok szerzői értékes díjakban részesülhetnek.

 

Ha meg akarod ismerni a kutatómunka rejtelmeit, pályázati ötleteddel keresd meg a szaktanárokat (Farkas Melinda - kémia, Filep Judit - közgazdaságtan, Farkas Melinda - kémia, Fehér Judit - biológia, Vörös Alpár - fizika) és kérj tőlük segítséget.

 

 

Minden érdeklődőt várunk!