Eseménynaptár

November 2019
V H K Sz Cs P Sz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Diáktanács

1

Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum Diáktanácsának Belső Működési Szabályzata (letölthető itt)

 

 

 

Apáczai Diáktanács 2012-2013

 

 

Tagok:

Veres Panna IX.A

Czira Xénia IX.A

Nagy Izabella IX.A

Simon Brigitta IX.A

Petrule Gabriella IX.A

Máté Izabella IX.A

Gergely Rebeka IX.A

Székely Júlia IX.C

Szabó Linda IX.C

Mózes Balázs X.B

Airizen Andrea X.B

Kundi Zoltán X.B

Bíró Tamás X.B

Ursu Laura X.C

Tasnádi Márta X.C

Kálmán Attila X.C

Czondi Szilveszter X.C

Gábora Enikő X.C

Müller Dalma XI.B

Dragota Adrián XI.C

Voios Melánia XI.C

 

 

Elnökségi tagok:

Székely Kinga-Erzsébet (XI.C) – elnök

Strasser Krisztina (XI.B) – alelnök

Bíró Botond (X.B) – ügyvezető

 

 

Vezető tanár: Farkas Melinda

 

 

 

 

Tevékenységi beszámoló

Az Apáczai Diáktanács programjai a 2012/2013-as tanévben

 

 

Az új tanév a DT életében is újat hozott. A 2012/-13 –as tanévet választmánnyal kezdtük, ekkor titkos szavazással választottuk meg az új elnökségi tagokat:

Székely Kinga- elnök

Strasser Krisztina-alelnök

Bíró Botond- pénztáros

Az újítás után első rendezvényünk a Gólyakirándulás volt. A gólyáinkkal Mérába látogattunk, ahol ismerkedő és csapatépítő játékokat játszodtunk, sor került a „hagyománnyá” vált gólyakirándulásos játékokra, ezért meggyőződve mondhatom, hogy nagy sikernek örülhetett ez a rendezvény, hiszen ezután új tagokat köszönthettünk körünkben.

Egy iskolai napon bemutatót tartottunk az új diákoknak arról, hogy mi is a diáktanács, mivel foglalkozik, mi a célja a jövőre nézve.

S mivel az őszi hónapoknak lassan búcsút kellett intenünk, színes napokat szerveztünk. Ezeken a napokon sok diák zöld, lila és piros színekbe öltözött.

Mindezek után a karácsonyi visszaszámlálás következett: adventi foglalkozást szerveztünk iskolánk kisebb diákjai számára, sor került karácsonyi díszek, üdvözlőkártyák készítésére, valamint rajzfilmnézésre is.

December utolsó hetében megrendezett karácsonyi vásáron is tevékenykedett a diáktanács, Láthatatlan színházat szervezett az érdeklődőknek.

A hideg téli hónapokat egy képzéshétvégével próbáltuk feldobni, egy egész hétvégét Sztánán töltöttünk, ahol csapatépítésben és pályázatírásban fejleszthettük úgy a csapatot, mint önmagunkat.

Lassan elérkezet a február 14, Bálint nap. Azért, hogy a szerelmesek (és nem csak!) napját színesebbé tegyük, üzenőládákat helyeztünk el a folyósókon, amik tartalmát 2 szüneten át szállítottuk a címzetteknek.

A farsangi időszakban az 5-8. osztályosok részére farsangi bálat szerveztünk, ahol nem csak az ötletesnél ötletesebb jelmezek kerültek díjazásra, hanem az ügyességi próbákon is helyt kellett állniuk a diákoknak.

Az év vége fele közeledve, az Apáczai napokon megszervezésre került a már hagyománnyá vált Sulipoly, ami a legtöbb diákot megmozgatta iskolánkban. Ezenkívül gitárestre is sor került, Miklós Gyuri (a Knock Out zenekar gitárosa) biztosította a jó hangulatot.

Jutalomképpen, áprilisban a diáktanács aktív tagjai a budapesti Apáczai líceumba látogattak, ahol 5 napot töltöttek az ottani diákok körében.

Ebben az éveben sok élményben, tapasztalatban gazdagodtak úgy a diákok, mint a DT tagjai is. Reméljük, hogy az elkövetkező évben is ilyen sikeres tanévet tudhatunk majd magunk után.

 

2013-14