Eseménynaptár

November 2019
V H K Sz Cs P Sz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Gólyák az Apáczaiban

Az idei Apáczais gólyák szerencsésnek mondhatják magukat, mert sokat „kényeztették” őket. Először a kilencedikes oszik lepték meg őket azzal, hogy az iskola történetében elsőként látogathattak csoportosan Apácára, aztán a diáktanács szervezett számukra kirándulást a Hójába, nemrég pedig tizedikes társaik szerveztek nekik gólyabált.

 

A „híres párok” báljára, amelyen a legkisebbek mutatkoztak be nagyobb társaiknak, október 9-én sor került. Mindhárom osztályból két-két híres pár vívott kemény harcot a „Miss és Mister Gólya” címért. Mi, a IX. B-seknek drukkoltunk Rose-nak és Jack-nek, a „Titanic” szerelmespárjának, valamint Tarzannak és Jane-nek, aminek meg is lett az eredménye, mert Jánosi Zsuzsa (Jane) és Balogh Apor (Tarzan) lett a verseny győztese. A mi osztályunk (IX.B) bemutatkozása is jól sikerült, mert a közönség tapssal és jóízű nevetéssel jutalmazta az osztály életéből merített kis jeleneteinket, valamint bajnokunk, Onci Melina pomponos táncát.

 

Nagyon szórakoztató volt a X. A-sok által szervezett vetélkedő is, ami a hat gólyapár ügyességét, általános műveltségét és logikai feladatmegoldó készségét mérte fel. Nem maradhatott el az eskütétel sem, minden kisgólya megfogadta, hogy tisztelni fogja nagyobb társait, és példájukat mindenkor követik, persze mindezt a tehetséges X. A-sok versbe foglalták. Ezután a kilencedikesek osztálytermeikbe fáradtak, ahol meglepetés várt rájuk.

 

A X. B-sek kicsit titokzatosan viselkedtek, nem értettük miért nem mehetünk be a terembe csak egyenként. Mindegyikünket általuk tervezett gólya-pólóba öltöztettek fel, szárnyakat és hosszú csőrőket kaptunk és beültettek egy fészekbe, ahol temészetesen lefényképeztek, hogy bizonyíték is maradjon arról, hogy „gólyák” voltunk.

Nagyon sokat dolgozhattak, mert a termet is gyönyörűen feldíszítették őszi levelekkel, gesztenyével, lufikkal, színes szalagokkal és mindemellé fínom falatokat is készítettek. Köszönjük nekik és kedves anyukáiknak is a gondoskodást. Azt, hogy hogyan született meg a gólyaavatás ötlete, Szilágyi Kispista Istvántól, az egyik főszervezőtől tudtuk meg. Elmodta, hogy az egész X. B nagy örömmel vett részt a készülődésben és remélték, hogy tetszeni fog az ajándékuk. Hát, tetszik is, és viselni fogjuk.

 

De még mindig hátra volt a java: a buli. Rengetegen gyűltek össze az iskola dísztermében, egykori és jelenlegi diákok tanáraikkal együtt táncoltak „faltól-falig” (ahogy az oszi mondta). Nagyon jó volt a hangulat, és igyekezni fogunk, hogy jövőre mi is ilyen jó Gólyabált szervezzünk.

Bóna Kinga, Madaras Ágnes, Jánosi Zsuzsa