Eseménynaptár

Október 2019
V H K Sz Cs P Sz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Killyéni atlétika emlékverseny
2010. ÁPRILIS 17.
A verseny, középiskolás diákok számára, Kolozsváron a Iuliu Haţieganu parkban lesz megtartva.

Résztvevő iskolák:
1. Apáczai Csere János Elméleti Líceum - Kolozsvár
2. Báthory István Elméleti Líceum - Kolozsvár
3. Brassai Sámuel Elméleti Líceum – Kolozsvár
4. Hallássérültek 2-es számú Középiskola - Kolozsvár
5. János Zsigmond Unitárius Kollégium - Kolozsvár
6. Jósika Miklós Líceum – Torda
7. Onisifor Ghibu Líceum - Kolozsvár
8. Református Kollégium - Kolozsvár

SZABÁLYZAT:

 

•    Általánosságok: - A résztvevő diákok csakis megfelelő felszerelésben hajthatják végre a
próbákat;       
- Minden próba végrehajtására a felkészítő tanár nevezi ki a diákokat;
- A diákok névsorát, illetve a próbát, amelyben résztvesz, április 12-én 15 óráig, kérjük eljuttatni a szervezőknek;
- Ugyanazon diák több próbán való résztvétele nincs kizárva;
- A versenyen nem vehet részt leigazolt atléta;
- Minden próbában 2 diák képviselheti iskoláját, a stafétánál meg 4 diák;

 

•    Pontozás: – A különböző próbákon résztvevő diákok az elért helyezésnek megfelelő pontszámot kapják. Ennek értelmében minden próbán az első hely 6 pontot kap és a további helyezések csökkenve, egy-egy ponttal kevesebbet. A síkfutásnál, a stafétánál, a legjobb idő kapja az első helyezést, azaz a 6 pontot. A súlylökésnél és távolugrásnál a leghosszabb táv kapja az első helyezést, azaz a 6 pontot. Pontszám egyenlőség esetén az a líceum van előnyben akinek több első helyezettje van. Az a líceum aki a legtöbb pontot éri el az összversenyben, úgy a lányoknál, mint a fiúknál megnyeri a Killyéni Péter Emlékkupát.
Mindegyik próba első három helyezettje érmet és oklevelet kap.

 

•    Próbák:
1.    50m síkfutás: Indulás térdelőrajtból. Az elhibázott startolást újraindítják, ha ugyanaz a diák kétszer hibát követ el, kizárást von maga után a versenyszámból. Mindenki előfutamban vesz részt, az első hat legjobb idő a döntőbe kerül.
2.    Súlylökés: A fiúk 6kg-os, a lányok 4kg-os súlyokat fognak lökni. Mindenkinek 3 próbálkozásra van lehetősége. A legjobb eredményt elérő hat diák, döntőbe jut és még 2 próbálkozása van. A határvonal túllépése esetén a próbálkozás érvénytelen.
3.    Távolugrás: Mindenkinek 3 próbálkozásra van lehetősége. A dobbantás a megjelölt 1m széles sávban kell történjen. A mérés a dobbantástól az utolsó nyomig történik. A sávon kívüli dobbantás érvénytelen ugrásnak számít. A legjobb eredményt elérő hat  diák, döntőbe jut és még 2 próbálkozásra van lehetősége.
4.    Staféta, 4x100m: Egy iskolát egy csapat kepviselhet. Indulás térdelőrajtból. Az elhibázott startolást újraindítják, ha ugyanaz a diák kétszer hibát követ el akkor, az adott iskola csapatára, a versenyszámból, való kizárás a következmény. Minden csapat csakis a részére kijelölt sávon szaladhat. A stafétabot átadása csakis a kijelölt szakaszon belül történhet. A stafétabot, kijelölt helyen kívüli átadása, a stafétabot elejtése, illetve a sávok váltása, a versenyszámból való kizárást vonja maga után. Mindenki számára egyetlen próbálkozás lehetséges.
5.    800m és 1000m középtávfutás: Indulás állórajtból, mindenki számára egyetlen próbálkozás. Az elhibázott startolást újraindítják, ha ugyanaz a diák kétszer hibát követ el akkor az, kizárást von maga után a versenyszámból.

 

Fiúk   
Lányok
1. 50m síkfutás 1. 50m  síkfutás
2. súlylökés 2. súlylökés
3. távolugrás 3. távolugrás
4. staféta, 4x100m 4. staféta, 4x100m
5. 1000m  középtávfutás 5. 800m  középtávfutás
Megjegyzés
A futó próbák ( 50 m síkfutás, 800m és 1000m középtávfutás és a 4x100m váltófutás) indítása, abban az esetben, ha a hallássérültek iskolája is képviselteti magát,  vizuális jellel fog történni.


TEVÉKENYSÉGEK LEÍRÁSA:
•    Killyéni Péter sírjának megkoszorúzása.
•    A KILLYÉNI PÉTER ATLÉTIKA EMLÉKVERSENY alkalmával, egy Fénykép-emlékkiállítást  is  nyítunk  a Szabadság közéleti napilap székhelyén, a Jókai/Napoca utca 16 szám alatt, ugyanitt, a tanárok számára, egy állófogadásra és baráti beszélgetésre is sor kerül.
•    A rendezvénysorozat programját és  időpontját április elején pontosítjuk.

•    További információkért forduljanak a szervezőkhöz:

Tőkés-Szondi Edit –Apáczai Csere János Elméleti Líceum, Telefon: 0721-565559, E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ;

Finta István –Református Kollégium, Telefon: 0749-417761BEIRATKOZÁS:

Kérjük a táblázatot töltsétek ki és küldjétek el a szervezőknek, legkésőbb
április 12-én 15 óráig, a következő e-mail címre: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


A szervezők:

Tőkés-Szondi Edit
Finta IstvánKolozsvár, 2010. március 20.

 

További infó:

Letölthető cikk a 2009-es Killyéni Atlétika Kupáról (doc formátum, 6 MB)