Eseménynaptár

November 2019
V H K Sz Cs P Sz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Pergő Filmkockák –avagy a Moziverzum

MovieCameraFilmklubunk időrendi sorrendben a második ilyen jellegű tevékenység iskolánkban és 2010. november 18-án veszi kezdetét.Remélhetőleg hosszú életűek leszünk úgy mint a Dallas-sorozat, bár ezen filmsorozat bemutatása nem szerepel terveink között.

 

Céljaink és a filmklub jellege: Célunk egy olyan közösség és közönségteremtés, amelynek tartalmas kulturális-szabadidős eseményt kínálhatunk a filmélményeken keresztül, de aktív résztvevőként. Ugyanis a jelenlegi kommersz filmdömpingben teljesen háttérbe szorulnak az olyan mozgóképes alkotások, amelyek valóban üzenet és értékhordozóak. Nem fognak hiányozni a filmklasszikusok sem, amelyeknek ismerete csaknem kötelező, és általános vizuális kultúránk szerves részét képezik. Nem fogunk elzárkózni a mai kor jellemző társadalmi problémáit (előítéletesség, kábítószer-fogyasztás, háború, elmagányosodás, globalizáció, párkapcsolati kérdések, szegénység, fogyatékosság stb.) láttató filmektől sem. Így próbáljuk felhívni a figyelmet e társadalmi problémák iránt, valamint az alkotások segítségével megpróbálunk felkészülni ezen jelenségek kezelésére. Emellett pedig olyan gyöngyszemeket is lepergetünk, amelyeket méltánytalanul felejtett el a filmvilág és csak nagyon ritkán szerepelnek a televíziók műsorrácsában.

 

Vetítéseinknek tematikus jelleget kölcsönzünk többek között azáltal, hogy a tanáraink vagy diákjaink kedvenc filmjeinek bemutatására is sor kerül a „rendezői vagy színészi hetek” mellett, ahol egy bizonyos művész munkásságát vesszük górcső alá.

 

A csapat: A közös ügy érdekében lelkes kis filmbarát csapat kezd körvonalazódni, amelyből nem hiányoznak a: „mozigépészek”, plakát készítők és plakátolók, reklámszakemberek, filmbeszerzők, könyvelők, filmbemutató- kritikusok és utoljára, de nem utolsó sorban a kíváncsi publikum, amely reméljük, hogy hétről-hétre, filmről-filmre egyre nagyobb számban fogja megtisztelni a „Pergő Filmkockákat”, minden csütörtök délután 5 órai kezdettel a Fizikumban. Hogy ne csak nézz, hanem láss!

 

Pócsai Sándor, történelem tanár