Eseménynaptár

Október 2019
V H K Sz Cs P Sz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Erdély Kupa - Országos bajnok lett iskolánk lánykosárlabda csapata

Kolozsvári líceumok diákjai végeztek a hetedik középiskolás kosárlabdatorna élén mind a lányoknál, mind pedig a fiúknál. A szervezők sikerként könyvelték el a hétvégi rendezvényt.

 

Kétnapos megmérettetés döntötte el az elmúlt hétvégén, hogy melyek a legjobb erdélyi középiskolás kosárlabdacsapatok. A hetedik alkalommal megszervezett torna résztvevői már pénteken megérkeztek Kolozsvárra, munkához azonban csak szombaton láttak.

 

A hat benevezett lányegyüttest két csoportra osztották a rendezők, a fiúknál pedig kilenc gárda lévén három csoportot alakítottak ki. Mindkét ágon a házigazda kolozsváriak diadalmaskodtak: az Apáczai Csere János Elméleti Líceum lányai a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium képviselőit győzték le a fináléban, míg a legények végső küzdelmét a Báthory István Elméleti Líceum nyerte a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium ellen.

 

KosarlabdaBajnokok

A mérkőzések lezárultával a csapatok tanárai döntöttek az álomcsapatokról. A lányok esetében a legjobbak között négy döntőst (Vincze Edina, Bakos Anikó – mindketten Gyergyószentmiklós; Lőrincz Márta, Székely Kinga – mindketten Kolozsvár) és egy harmadik helyezettet (Reizer Edina – Szatmárnémeti) találunk. A fiúknál már több helyről válogatták ki a legjobban teljesítőket, az első öt helyezettből (Mirovszki Ádám – Kolozsvár, Hodgyai László – Csíkszereda, Novák Zsolt – Sepsiszentgyörgy, Csáki Balázs – Nagybánya, Drăguşan Mihai – Brassó) egyaránt egy kosárlabdázó került be az álomcsapatba.„A hasonló tornák ismételten megerősítik, hogy az erdélyi magyar fiatalok igénylik az intenzív sportéletet, a mozgást, a versenyeken való megmérettetéseket. Ezt igazolja, hogy egyre többen jelentkeznek az Erdély Kupa keretén belül zajló versenyekre, gondolhatunk itt kosárlabdára, labdarúgásra vagy atlétikára egyaránt, sőt igény lenne arra is, hogy más sportágakban, így sífutásban vagy tollaslabdában is szervezzünk hasonló országos vetélkedőket" – fogalmazott a versenyt követően Grabán Zsolt, a Communitas Sportszaktestületének elnöke, aki külön kiemelte a tornák közösségépítő jellegét is.

 

Erdély Kupa:
7. Országos Középiskolás Kosárlabdatorna, Kolozsvár

(december 3–5.)


Végeredmény


Lányok
1. Apáczai Csere János Elméleti Líceum – Kolozsvár
2. Salamon Ernő Gimnázium – Gyergyószentmiklós
3. Hám János Katolikus Iskolaközpont – Szatmárnémeti
4. Mikes Kelemen Elméleti Líceum – Sepsiszentgyörgy
5. Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Marosvásárhely
6. Németh László Elméleti Líceum – Nagybánya

 

Fiúk
1. Báthory István Elméleti Líceum – Kolozsvár
2. Márton Áron Főgimnázium – Csíkszereda
3. Mikes Kelemen Elméleti Líceum – Sepsiszentgyörgy
4. Németh László Elméleti Líceum – Nagybánya
5. Áprily Lajos Főgimnázium – Brassó
6. Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Marosvásárhely
7. Kölcsey Ferenc Főgimnázium – Szatmárnémeti
8. Bethlen Gábor Kollégium – Nagyenyed
9. Csiki Gergely Iskolaközpont – Arad